Niki – vi har setts förr !


När nu Södra Teatern och dess gyllene bar öppnar upp sig för en”groovenight” så har jag ingen mindre än Niki Tsappos som gäst DJ. Hon har inte varit DJ sedan gymnasietiden säger hon men alla ska veta att hon har dansat desto mer! Inte bara vunnit Juste Debout i house klassen (VM i streetdance) utan även hunnit med att undervisa i dans samtidigt som hon kryssat hit och dit över världskartan i jakten på utmaningar och nya intryck.

niki melpo berns

Första gången vi sågs på scen var på de stora ”Viva Stockholm” kvällarna som gick loss med Mosquito och Bar Brasil på Stockholms kulturfestival i slutet på 00-talet. Vi kokade ihop en musikblandning och en koreografi med modell STÖRST i sikte. Vi talar 1700 dräkter, eldkastare och en radda slagverkare på scen. Publik: 9000 pers … då var hon EN del av gruppen ”Skillz” som var bland de första  att ta ut dancehall och streetdance på de bredare scenerna.

niki skillz

blaze it up

viva

Melpo, Franci och Mei Li  var de andra delarna av gruppen som då och då skakade om Mosquito. Berns var en adress där musikblandningen och en ny ”dancecrew vibe”  fick Stockholm att koka. Sedan dess har allt från dancehall, hip hop och tropical bass fått en mer naturlig del i Sveriges musik och dansliv och nästa mål måste vara att få in det i mainstream media med större självklarhet och mindre kvotering. Klubb och kulturliv sjuder av den här musiken men slår vi på riksradio eller TV kanaler så är det schlager och indiepop som är rådande. Men det knakar i fogarna och en ny era kommer susande runt hörnet! uuups nu börjar jag propagera igen…. 😉

tiger groove

Nu på lördag 17 maj ska vi putsa guldkanterna inne på  Södra Bar med en lite mindre kostym och ett avslappnat groove och häng för alla som gillar rytm, mooves & värme. Ta en titt på bilder och klipp så ses vi i helgen!

// Thomas Gylling

THOMAS GYLLING
INSTAGRAM
FACEBOOK
contacts: crew (a) gylling.tv / Stockholm . Sweden

ABOUT

Thomas Gylling is a DJ and TV presenter from Stockholm showcasing the lastest in clubmusic and visuals. He has been pioneering radio&TV with programs such as Tropicopop, Mosquito & Panama, bringing an international feel and flavour to Sweden and Scandinavia for years...READ MORE