JacQueline, more than enough


Zaazaaa!

JacQueline från dansgruppen ENOUGH här. Vem är jag? Kort sagt: En gyal från Stockholm som reser till Jamaica minst en gång per år för att göra det jag älskar mest, dansa dancehall. När jag inte undervisar, reser eller funderar på livets mening så umgås jag med vänner och dansar så mycket jag kan. Du har säkert sett mig och mitt underbara crew gå loss på dansgolvet ute i Stockholms nattliv, inte minst när Gylling står bakom skivspelarna på Södra Teatern. (Klicka på ITUNES knappen för att lyssna på senaste podcasten med Thomas Gylling & JacQueline)

Download-on-Itunes Gylling Podcast

Efter att ha spelat in en liten podcast med Mr Mosquito (japp, officiellt nickname på Thomas) så blev jag tillfrågad att göra ett litet inlägg här. Uppgift:
”Välj 5 låtar som du vill dela med mig, som du gillar eller diggar videon till!”
Min första tanke var KUL! Min andra var ”HUR i #”%X!°# ska jag kunna välja?”.
Men efter många om och men så lyckades jag begränsa mig (det händer inte ofta, haha).

Jag har valt att dela med mig av några av låtarna som ni finner i min spellista, de flesta sedan lång tid tillbaka. Jag antar att ni förväntat er 5 klockrena dancehall dängor som man kan twerka loss eller wacky dippa till…
Men jag har valt att dela med mig lite utav den andra sidan av JacQueline ENOUGH som faktiskt lyssnar på MYCKET mer än ”bara” dancehall.

När jag var liten fantiserade jag om att flytta till Paris för att studera franska och 2012 uppfyllde jag min dröm. Under min tid där hörde jag mycket ny grym musik med otroligt talangfulla artister. Det spelar ingen roll om man förstår franska eller inte, det behövs inte, bra musik behöver ingen översättning. Ici, vous avez un de mon favourties… Où t’es? Papa, où t’es?

Stromae – Papaoutai (videon är också rätt fet)

Où t’es? Moi? Ja, förra veckan satt jag och skulle ”låna ner” lite låtar från nätet till vår dansshow, helt laglydigt! Då råkade jag av misstag ladda ner denna sköna dubstep remix som definitivt kommer att spelas på repeat i mina hörlurar, summer of 2014, here I come! Måste säga att jag uppskattar hur populärt det blivit att blanda karibiska artister och rytmer med allt ifrån elektro, house och hip hop. När det kommer till musik alltså!

Buju Banton ft Miami – Champion

På tal om att blanda. Kungarna av att mixa electro house med reggae/dancehall måste vara de tre killarna i MAJOR LAZER. Yes, dem är TRE stycken och ingen av dem är en tecknad mörkhyad välbyggd man 🙂
Jag har själv fått privilegiet att jobba tillsammans med dem några gånger (kika in vår youtube kanal) och måste säga att dem är ett riktigt skönt gäng. Här kommer en av dem fetaste låtarna dem har släppt och även videon får en 10a av mig för att den är så snygg!

Major Lazer feat. Leftside, GTA, Razz & Biggy – Jet Blue Jet

Har ni hört talas om Azonto? Det hade inte jag tills för ca 1 år sedan. Azonto har tagit världen med storm både som dans och musikstil. Själv började jag flirta lite med det västafrikanska undret för några månader sedan. Den här låten bjöd mig på en drink efter bara några sekunder. Jag försökte inte ens spela svårflirtad! Blev helt klart betuttad. Mycket på grund av att beatet påminner mig om låtar från min barndom (early 90’s). Vad tycker ni, would you two go on a date?!

Azonto – A’won Boyz

Okej, jag kunde inte hålla mig. Jag kan ju inte utelämna mannen som var min första, han som gjorde att jag föll pladask för dancehall… ”He took my (dancehall) virginity”!
Sist men absolut INTE minst, en av de absolut största artisterna inom dancehall, en levande legend som går under namnen Adidjah Palmer, World Boss aka Vybz Kartel. Även om han nu ska skaka galler i 35 års tid så kan jag inte mer än att hoppas på att han fortsätter att förgylla våra liv med sin beroendeframkallande musik.
Här har vi en goding som tar mig tillbaka till Kingston, Jamaica 2009…
Vi står ute på gatufesten, det är ljust ute, klocka är runt 7 på morgonen men festen fortsätter än. Från det 6 meter höga soundsystemet börjar riddimet vibrera. Trots att det är in på småtimmarna så är folk kvar och festar för fullt. Vi är inte sämre vi och what the hell, jag och min bästa vän fyller ju år, vi tänker inte sluta än på ett tag. Tjejerna börjar winea i…

Vybz Kartel – Slow Motion

Voila! Jag har lagt ihop en playlist på Spotify vid namn ”Jacqueline ENOUGH – Gylling Mosquito” med dessa låtar och några till som inte fick plats här.

Ut i solen och njut av dessa härliga låtar!

Innan jag drar vill jag bara tipsa om ett grymt dancehall/reggae event som jag varmt rekommenderar:
ONE LOVE CRUISE, 30 april – 2 maj = 3 dagar och 2 nätter fullspäckade med konserter, dj:s, artister, fest, dans och Sveriges Officiella Dancehallqueen tävling plus mycket mer. VI SES DÄR!

Vill ni veta mer om vad jag och ENOUGH håller på med så kolla in www.enoughproductions.com och för alla sociala media nördar så finns vi självklart även på instagram: enoughdancecrew och facebook: Enough dance crew

Bless // JacQueline

THOMAS GYLLING
INSTAGRAM
FACEBOOK
contacts: crew (a) gylling.tv / Stockholm . Sweden

ABOUT

Thomas Gylling is a DJ and TV presenter from Stockholm showcasing the lastest in clubmusic and visuals. He has been pioneering radio&TV with programs such as Tropicopop, Mosquito & Panama, bringing an international feel and flavour to Sweden and Scandinavia for years...READ MORE