Här kommer trubbel : Joakim Dufva


Chronixx.mosquito.blog.joakim.dufva.gylling.media
Chronixx, ni kan ha hört namnet! Sedd av många som den nästa superstjärnan inom Reggae. Han tar oss tillbaka till rötterna, med så kallade one-drop-beats och texter fyllda med diverse budskap förs nostalgikernas tankar tillbaka till det gyllene 70 talet. Hans fullständiga namn är Jamar Rolando McNaughton och här är  den första låten som släppts inför den kommande EPn ”Dread and Terrible”  !

Efter en lång tid av Dancehall på toppen inom den Jamaicanska musiken så ser vi framför oss en tid där det återigen produceras allt mer och allt bättre roots reggae ! Det talas om en Reggae revival ! Och det är inte bara Jamaica som drar i trådarna.. den andra låten vi vill presentera i detta artist-repotage är They Don’t Know med musik (Lance-A-Lot) såväl som video (Lynx Pictures) producerade av svenskar !

Född 1992 är han idag fortfarande mycket ung för sin musikaliska och uttryckliga kapacitet men musikproduktionen började i mycket tidigare ålder. Som 14-åring byggdes det riddims till dancehall-artister som Konshens och Popcaan. Men att det var åt reggae hållet det till slut skulle börja luta är inte konstigt då han i princip växte upp i musikstudion tillsammans med sin far (Chronicle) och hans kollegor.. bland andra Norris man och legendariska Gregory Isaacs.

Jag ville egentligen undvika att nämna några namn.. men när man talar om reggae, om rasta, och om 70-talet så är det vissa personer som kommer i åtanke. Jämförelsena med Peter Tosh, Garnett Silk, the wailers och (inte minst) Bob Marley duggar tätt i medierna! Och hjärtat finnas helt klart där, under 2013 var han bland annat fredsambassadör i Kenya. Och vem vet, om det vill sig så kanske han en dag kan fylla Gröna Lund. Men oavsett jämförelser och liknelser, hör här hans egna ord om vad som ligger bakom musiken!

Låt oss låta musiken föra oss närmare varandra, reagge är KÄRLEK och oavsett vart vi bor eller vad vi tror behöver vi glädje och värme! Chronixx sjunger SMILE Jamaica, vi från Mosquito säger SMILE SVERIGE!

// Joakim
Joakim.Dufva.Freshmind.Mosquito.2
THOMAS GYLLING
INSTAGRAM
FACEBOOK
contacts: crew (a) gylling.tv / Stockholm . Sweden

ABOUT

Thomas Gylling is a DJ and TV presenter from Stockholm showcasing the lastest in clubmusic and visuals. He has been pioneering radio&TV with programs such as Tropicopop, Mosquito & Panama, bringing an international feel and flavour to Sweden and Scandinavia for years...READ MORE