Fortaleza


 

barbrasil craitia  2014

Bollen rullar i mål och vännerna på stället Debaser Strand i Stockholm vrålar ut sin lycka när matchen mot Kroatien äntligen vänder. Det är Batucadatrummor, flaggor, publik och DJ´s om vartannat när Stockholms stolhet Barbrasil.se med Johan von Friedrichs i spetsen river igång VM som det skall göras. Jag är knappt sportintresserad och ser inte riktigt spelet förrens jag står mitt i stormens öga och hör mig själv hest väsa  Braaaaaazil ! Samma kväll kommer rapport från vännen och fotografen Olof Andersson som bor och verkar i Rio och tar sig runt hela VM för ett nordiskt TV bolag, han skriver så här:

”5 timmar innan domaren skulle blåsa i pipan för första gången under mästerskapet så var det fullt utanför arenan.  Brassarna har länge kämpat emot feststämningen men när väl invigningsdagen kom så var det flesta med på noterna. Annars började turneringen med dubbla Brasilianska självmål. Först slog polisen brutalt ned ett gäng demonstranter, och två CNN journalister av bara farten, utanför stadion. Sen var det landslagets tur. Men, det ordnade sig, precis som det brukar göra här i Brasilien, i alla fall på plan.”
Han fortsätter sedan med en beskrivning och några fina bilder från ett betydligt lugnare hörn av VM :
”Jag var i Fortaleza och ett litet samhälle som heter Patriarqua förra veckan. Fortaleza är en av värdstäderna för VM uppe i norra Brasilien. Kontrasterna var stora, som de alltid är här i Brasilien. Strandpromenaden Beira-mar skulle kunna ligga i ungefär vilken stad som helst i Sydeuropa. Det skulle däremot inte Patriarqua kunna göra. Där lever man väldigt enkelt och även om de smyckat huvudgatan lite grand så känns FIFAs biljoner väldigt avlägsna. Befolkningen tyckte det skulle bli spännande med ett VM på hemmaplan och verkade inte alltför bittra att pengaregnet går dem förbi.”
litenstad cykelbrazil unge hattdamer thomaz cykel o gris
Fler bilder & rapporter från VM och dess städer och miljöer är på ingång!
sambaallegria sambaboll
THOMAS GYLLING
INSTAGRAM
FACEBOOK
contacts: crew (a) gylling.tv / Stockholm . Sweden

ABOUT

Thomas Gylling is a DJ and TV presenter from Stockholm showcasing the lastest in clubmusic and visuals. He has been pioneering radio&TV with programs such as Tropicopop, Mosquito & Panama, bringing an international feel and flavour to Sweden and Scandinavia for years...READ MORE