Bland kungar & drottningar på Dans Dakar!


Nästan samtliga svenska kungar vilar lugnt och stilla i riddarholmskyrkan på holmen bredvid gamla stan, alla från Magnus Ladulås till Gustav V. Att nu några av klubbmusikens regenter och prinsessor kommer att inta denna bortglömda lilla ö  i centrala Stockholm är både passande och bra. För att inte säga sensationellt!
dd-riddarholmen-stor-mosquito-thomas-gylling
Vår historia som nation i världen börjar här. Handelsmän, upptäcksresande och krigare skickades ut från Stockholm och kom tillbaka med skatter, inovationer och input av alla slag. Jag applåderade därför extra högt när jag fick nyheten att årets Dans Dakar festival har fått tillstånd att inta hela holmen under den 8 och 9 e augusti. Så smart, så bra av alla parter!  Det rimmar med vår tradition och ger glöd till elden som ska värma ”Ett öppet internationellt Stockholm” året om. Att staden och kyrkan tillåter detta är modernt och vidsynt. Festivalen har redan nu en massiv line upp och rosen på tårtan är i min mening bokningen av Buraka Som Systema!
buraka-som-systema-mosquito-thomas-gylling

Buraka Som Sistema Boiler Room Lisboa DJ Set

Deras lekfulla men ändå blytunga mix innefattar allt från Kuduro, Ghettotech, Hip Hop, CapVerdeBass och flera andra  ingredienser som tar en vecka att faktakolla,  lol ! Precis som övriga stora städer i Europa så har Lissabon slipat just sina rytmer och influenser från forna kolonier och laddade förorter. Staden håller på att etablera sig än mer på danskartan nu när generationen efter Buraka böjar får ordning på sina mixar och podcast´s.  Portugal, Angola och CapVerde har massor att ge.
buraka-som-systema-mosquito-dans-dakar

Buraka Som Sistema – Yah! Ft. Petty

Det är oborstat och stenhård fast ändå med en värme som får vem som helst att kapitulera. Detta är inget smalt och krångligt, detta är musik för klubbhits och topplistor, tro mig!   Vi som älskar musiken står beredda på klubbgolv och i DJ bås. Ett av startskotten för en ny tid bland kungar och drottningar är Dans Dakar !
dans dakar

OFF THE BEATEN TRACK – Official Documentary

Vill du gotta & grotta in dig helt och hållet kära bloggläsare och Mosquito fan så gå loss inne på Burakas egen TV station  😉 http://www.buraka.tv/
THOMAS GYLLING
INSTAGRAM
FACEBOOK
contacts: crew (a) gylling.tv / Stockholm . Sweden

ABOUT

Thomas Gylling is a DJ and TV presenter from Stockholm showcasing the lastest in clubmusic and visuals. He has been pioneering radio&TV with programs such as Tropicopop, Mosquito & Panama, bringing an international feel and flavour to Sweden and Scandinavia for years...READ MORE