ÅRETS SOCA GULD


KOLLA HÄR vad vi hittat! några musikvideos till årets Soca Gold platta! 2014! 2014! 2014 Levererar! 27 Maj släpps skivan, ni hittar den nog inte i er lokala skivbutik.. utan får nog högst sannolikt leta er ut i den digitala jungeln för att hitta låtarna! Men Mosquito finns ju alltid här för att göra det hela lite lättare! Ja nog med snack, tuuuuune in!

Kerwin Du Bois & Lil Rick – MONSTER WINER

2014 levererar sa vi! Kerwin Du Bois gör det också, och ni som vart på Mosquitos klubbar eller streetpartys känner igen tonerna. Och WOW känner vi inte igen Svenska ansikten bland dansarna också? Jo visst, Binta från Blackout! Vi har pratat om att Svenska dansarna tar över i dancehallen men här skäms vi inte utan vi går över genre-gränserna också! IMPRESSIVE!

Skinny Fabulous – BTW (Behaving The Worst)

DO you want to be a SOCA SUPERSTAR? Then you better change that behavior!!

By the truck, pon the stage!! Vi har sett en hel del av Trinidads Carnival mode här, VI FÅR INTE NOOOG! MOSQUITO TO THE WOOORLD!

Tallpree – Jab Jab Nation

5 Star Akil – To Meh Heart

Soca är en musikstil från T&T! Den är en vidareutveckling av Kaiso/Calypso, vissa menar att det är en sammanslagning av bokstäverna i SOul och CAlypso! Medans andra källor menar att detta är ett totalt påhitt och att Socan helt enkelt (och självklart) anspelar på ”the soul of calypso”! 40 procent av Trinidads befolkning har indiska rötter så det händer att det blandas in klassiska indiska instrument i musiken. Den indiskinfluerade varianten av soca kallas ofta CHUTNEY!

KI & 3veni Feat Olatunji – Runaway Remix

Mycket att den moderna socan är mer pop- och elekro-influerad med starkare synthar i uppbyggnaden för att svara på brasset! Sass Nation är ett crew av sångare, trummis, keyboarder och dansare.. 12 stycken är dom totalt, och de är de första soca bandet i historien där alla bandmedlemmar är kvinnor! It’s a Female thing we said huuh!

Sass featuring Jo Jo – Shake Dat

Vi avslutar med mer traditionell SOCA och en klassisk artist! och traditionsenligt så sker det alltid med fest i stor stil, oavsett vart vi befinner oss!

Farmer Nappy – Big People Party

NU har ni det ni behöver för att värma upp till helgen på Södra! – KÄRLEK!

PS. När Thomas var på Trini för bara några veckor sedan slog han sig fram med GoPro och knäskydd längs gator och torg, fest och strand! Ni som har hängt med såg del 1 av hans reportage: http://thomasgylling.com/blue-devils-big-truck-bla-djavlar-en-lastbil-trinidadtobago-carnival-part-1-del-1/ … Vi vill nu passa på att avslöja att del 2 nääästan är klar och ni kan förvänta er den inom kort !!!

THOMAS GYLLING
INSTAGRAM
FACEBOOK
contacts: crew (a) gylling.tv / Stockholm . Sweden

ABOUT

Thomas Gylling is a DJ and TV presenter from Stockholm showcasing the lastest in clubmusic and visuals. He has been pioneering radio&TV with programs such as Tropicopop, Mosquito & Panama, bringing an international feel and flavour to Sweden and Scandinavia for years...READ MORE